Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Tulipan

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
margaryna 1 kostka
mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
oliwa 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
budyń waniliowy 1 szt
kakao 2 łyżki
mak 3 łyżki
kisiel wiśniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Tulipan

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę oraz ubitą pianę z białek. Ciasto dzielimy na 4 części.
Do jednej dodajemy kisiel wiśniowy.
Do drugiej części ciasta dodajemy budyń.
Do trzeciej części dodajemy kakao, a do czwartej - mak.
Ciasto wykładamy do formy na babkę porcjami.
Pieczemy godzinę w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.08.2011 11:34
pycha
rosik93 15.03.2011 23:19
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak