Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 ml
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1 op.
olejek śmietankowy 10 kropli
cukier puder 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z brzoskwiniami

Formę do ciast na zimno wysmarować olejem za pomocą pędzelka. Zagotować sok z brzoskwiń. Galaretkę rozpuścić w soku z brzoskwiń, dodać 2 łyżeczki żelatyny, 1/4 wylać na spód formy, włożyć plasterki brzoskwiń, zostawić do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe brzoskwinie pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 17.03.2011 09:20
apetycznie wygląda
bejciu24 15.03.2011 07:53
pyszności
Misiabe 13.03.2011 14:37
Super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak