Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa z makaronikowymi uszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 15-20g
włoszczyzna mrożona
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
makaron uszka
śmietana 12%

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa z makaronikowymi uszkami

Grzyby zalać wrzątkiem(ok750ml-l) i moczyć ok pół h. Grzyby osączyć po tym czasie i pokroić na mniejsze. Wrzucić z powrotem do wody,w której się moczyły i zagotować. Po kilku min dorzucić włoszczyznę(ewentualnie dolać bulionu). Doprawić kucharkiem, posypać natką pietruszki, oprószyć pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę (najlepiej zahartować uprzednio w szklance z kilkoma łyżkami zupy). Dokładnie wymieszać. Podawać z osobno ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 22.04.2012 23:28
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak