Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surowka z czarnej rzodkwi z jablkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna rzodkiew 2 szt
winne jablko 2 szt
sok z cytryny
śmietana 1 szklanka
cukier
sól
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: surowka z czarnej rzodkwi z jablkiem

rzodkiew ucieramy na tarce z malymi otworami,oproszamy sola i cukrem,odstawiamy.obrane jablka ucieramy na tarce z duzymi otworami,kropimy obficie sokiem z cytryny.laczymy z odsaczona z nadmiaru soku rzodkwia,doprawiamy do smaku,zalewamy spieniona smietana,mieszamy.podajemy 5 min po przygotowaniu,posypana zielenina

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak