Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka tradycyjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 2 kg
jajko 2 szt
mąka 7 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka tradycyjne

Kartofle obrać i ugotować z 1 łyżką soli. Ciepłe kartofle przepuścić przez praskę, ostudzić. Dodać 2 jajka, sól do smaku, oraz 7 łyżek mąki pszennej, zagnieść ciasto. Podsypać mąką. Utoczyć wałek, spłaszczyć i pokroić na ukośne kopytka. Gotować w dużej ilości wody, aż kopytka wypłyną. .Odcedzić, wyłożyć na talerze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak