surowka z dyni z bakaliami

surowka z dyni z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winne jablka

    2 szt
  • sok z cytryny

  • łyzeczka cukru pudru

  • rodzynki

    1/2 szklanki
  • migdały

    1/2 szklanki
  • sok z czarnej porzeczki

    1/2 szklanki
  • cukier

  • biały pieprz

  • dynia

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dynie ucieramy na tarce z duzymi oczkami,kropimy polowa soku z cytryny,opruszamy polowa cukru pudru.obrane z e skorek jablka,ucieramy na tarce,kropimyn pozostalym sokiem z cytryny i posypujemy cukrem pudrem,laczymy z odsaczonymi rodzynkami oraz z posiekanymi migdalami.calosc doprawiamy sokiem z porzeczek,dodajemy cukier i bialy pieprz.podajemy schlodzona,30 min.po przygotowaniu...SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat