Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na słodko - kwaśno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 75 dag
cebula 1
jabłek 50 dag
żurawina 1 szklanka
posiekanego majeranku 1 łyżka
sól - -
pieprz - -
masła 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na słodko - kwaśno

Karkówkę pokrój w plastry. Obraną cebulę drobno posiekaj. Jabłka obierz, oczyść oraz pokrój na cząstki. Na patelni rozgrzej olej zrumień na nim karkówkę. Przypraw. Przełóż do brytfanki. Na tłuszczu ze smażenie mięsa zeszklij cebulę. Dołóż jabłka i żurawinę. Smaż kilka minut. Przypraw do smaku. Wymieszaj z mejerankiem i rozłóż na mięsie. Posyp kawałeczkami masła. Piecz 30 min w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 30.04.2011 15:27
uwieliam karkówke:)
Iwona51
Iwona51 20.03.2011 00:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak