Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel jabłkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
olej roślinny 50 ml
jajko 1
sól do smaku
woda 100 ml
jabłka 1 kg
cynamon 15 g
rodzynki 70 g
cukier 100 g
masło 250 g 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel jabłkowy

Mąkę przesiać, dodać olej, wodę, jajko i szczyptę soli. Wyrobić plastyczne i gładkie ciasto. Rozwałkować cienki placek. Nadzienie: jabłka obrać i usunąć gniazda, pokroić na małe kawałki. Wymieszać z cynamonem, rodzynkami i cukrem. Rozłożyć jabłka na powierzchni ciasta i szczelnie zawinąć, położyć na blachę wysmarowaną masłem. Wierzch strudla posmarować roztopionym masłem. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Pierwszy wykonany strudel :o)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.07.2012 14:10
To coś dla mnie :)
Kasia77
Kasia77 07.12.2011 15:57
dobre
BernadettaP 18.11.2011 09:03
pyszny :)
Rogalik 18.08.2011 18:56
dobry
Seba 07.06.2011 13:31
pycha
Barbara/zuza22_85 12.04.2011 18:56
pięknie wygląda
irenka 25.03.2011 17:38
musi być smaczny
IZABELA29 17.03.2011 10:10
smacznie
ben-ka 16.03.2011 21:20
łał ale pycha !!!! dobrze,że monitora nie zaśliniłam:)
aginaa 16.03.2011 13:18
fajne, to musi byc pyszne :)
romanrafal
romanrafal 15.03.2011 15:43
cudo
accee 14.03.2011 21:53
Smaczny
MAR3STA 14.03.2011 14:31
piękny efekt końcowy;)
eli82 14.03.2011 09:19
wygląda bardzo apetycznie :)
agnieszka137 13.03.2011 23:35
wygląda jak malowany :))
Katarzyna/kate1980 13.03.2011 20:17
pięknie wygląda
Agnieszka_B 13.03.2011 17:19
Pyszności.... Zwłaszcza dla takiego łasucha jak ja:))
Jolanta_P-S 13.03.2011 15:27
ciekawy ten jabłkowy strudel

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak