Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surowka z czarnej rzodkwi z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna rzodkiew 2 szt
rodzynki 1 szklanka
NASIONA SLONECZNIKA 2 łyzki
cukier
sól
liście sałaty 4 szt
migdały 1 garsc
listki selera naciowego do przybrania
śmietana kwaśna 1 szklanka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: surowka z czarnej rzodkwi z rodzynkami

rodzynki moczymy w letniej wodzie,migdały zalewamy wrzatkiem,odsaczamy,obieramy dokladnie z łupinek.rzodkiew ucieramy na tarcez malymi otworami,starannie oproszamy sola i cukrem.odstawiamy
sos:do smietany dajemy przyprawy.lekko ubijamy,by sie spienila.odsaczona rzodkiew łaczymy z odsaczonymi rodzynkami,zalewamy sosem,rozkladamy na lisciach salaty,przybieramy listkami selera naciowego i migdalami podajemy nie pozniej niz 5 min po przygotowaniu..SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak