Carbonara

Carbonara

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    35 dag
  • jajka

    15 szt
  • cebula

    1 szt
  • parmezan

    10-15 dag
  • makaron spaghetti

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć. Jajka roztrzepać , dodając do smaku sól, pieprz, oregano, bazylię, pokrojoną zieloną pietruszkę, starty parmezan. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Wcześniej można dodać do wody 2 łyżki oleju- makaron nie będzie się sklejał. Do gorącego makaronu wlać roztrzepane jajka, wyłożyć gorący boczek z cebulą i wymieszać. Jeżeli jajka się nie ścięły, postawić garnek na ogniu i chwilę podgrzewać, mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

05.12.2010 11:50
ładne zdjęcie

Smakosz6

26.09.2010 00:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat