Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carbonara

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 35 dag
jajko 15 szt
cebula 1 szt
parmezan 10-15 dag
makaron spaghetti 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonara

Boczek i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć. Jajka roztrzepać , dodając do smaku sól, pieprz, oregano, bazylię, pokrojoną zieloną pietruszkę, starty parmezan. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Wcześniej można dodać do wody 2 łyżki oleju- makaron nie będzie się sklejał. Do gorącego makaronu wlać roztrzepane jajka, wyłożyć gorący boczek z cebulą i wymieszać. Jeżeli jajka się nie ścięły, postawić garnek na ogniu i chwilę podgrzewać, mieszając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.12.2010 11:50
ładne zdjęcie
Smakosz6 26.09.2010 00:16
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak