Kotlety z szynka i żółtym serem

Kotlety z szynka i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    6 plasterków
  • ser żółty

    6 plasterków
  • mrożone masło

    10 dag
  • bułka tarta

  • schab bez kości

    6 szt
  • jajka

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek sera żółtego, plasterek szynki i kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka, po czym uformować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć z obu stron na małym ogniu. Następnie włożyć mięso do brytfanki, dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 min. w temp 150 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

26.11.2010 11:53
mniam

grasylwia

07.08.2010 22:58
Takie jakby roladki ,ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat