Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby i ziemniaków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 30 dkg
ziemniaki 4 szt
jaja 2 szt.
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby i ziemniaków

Rybę zmielić . Ziemniaki ugotować i utłuc na pure. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju. Zmieszać rybę, ziemniaki, cebulę. Posolić i posypać pieprzem. Uformować z masy kotlety. Obtaczać w mące , jajkach i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak