Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba(jaka kto lubi) 80 dag
peczek włoszczyzny (bez kapuchy)
przyprawy korzenne
cebula
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

ryby myjemy,sprawiamy i odfiletowujemy.gotujemy wywar z jarzyn.obrana cebula przekrajamy na pol i przyrumieniamy ja,wrzucamy do wywaru.dodajemy przyprawy korzenne oraz ta reszte ktora zostala po odfiletowaniu(glowa bez oczgotujemy pod przykryciem okolo 30 min.do przecedzonego wywaru wkladamy porcje ryb,gotujemy jeszcze 30 minut i solimy.zupe podajemy z kladzionymi kluskami,posypana natka pietruszki.mozna zrobic zasmazke z łyzki maki i luzki masla,rozprowadzona wywarem...SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 10.08.2011 21:42
ciekawe, na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak