Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z nadzieniem ze śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szchab 80 dag
suszone śliwki lub morele 20 dag
olej
słodka śmietana 1/2 szkl
mąka pszenna 1-2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z nadzieniem ze śliwek

Wzdłuż schabu, przez środek zrobić szpikulcem otwór. Włożyć do niego suszone śliwki lub morele. Po bokach otwory spiąć patyczkiem. Tak przygotować schab posolić, popieprzyć, posypać przyprawami i polać olejem. Zawinąć w folię aluminiową, położyć na blaszkę i piec w piekarniku przez 1 i 1/2 godz. w temp. 150 stopni C. Po przestudzeniu pokroić w plastry. Z wywary powstałego przy pieczeniu, śmietany i mąki zrobić sos. Mięso zalać sosem i podgrzać. W ten sposób można również przyrządzić schab nadziewany wiejską kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 26.05.2011 11:24
pycha
Smakosz6 03.12.2010 09:16
mniam mniam
Smakosz6 12.10.2010 12:40
mniam
Emilia22 29.09.2010 14:45
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak