Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopmot ze śliwek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg
cukier 1 szklanka
woda 2-3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopmot ze śliwek

Umyte, wydrylowane, dojrzałe śliwki zalać włożyć wrzącą wodą, zagotować, odcedzić, po czym układać w słojach. Z wody, w której zostały obgotowane śliwki oraz cukru należy ugotować syrop, gorącym syropem zalać śliwki. Słoje zakręcić i pasteryzować w garnku z wodą w temperaturze 90 st. C przez 20 minut. Następnie ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 20.01.2012 22:36
smak dzieciństwa
maryśka 21.09.2011 08:22
w zimie rewelacja
ewelinapac 11.06.2011 18:51
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak