Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
sól 1 szczypta
śledzie marynowane 3 płaty

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w cieście

Zdejmujemy skórkę ze śledzia.Dzielimy na mniejsze części i moczymy około godziny w przegotowanej chłodnej wodzie.Odsączamy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Z jajka,mleka,mąki i szczypty soli przygotowujemy ciasto jak na naleśniki.Tylko gęstsze.Maczamy w takim cieście kawałki śledzi i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu na patelnię.Smażymy na wolnym ogniu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.11.2011 07:54
nie lubie sledzi,ale wygladaja apetycznie
Katarzyna/kate1980 15.03.2011 19:56
super przepis napewno wypróbuje
Nina7 13.03.2011 13:08
Nigdy nie robiłam tak śledzi, a widzę że warto wypróbować:)
cukiereczek 13.03.2011 09:44
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak