Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w mascarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 250 g
pieczarki 7 szt
cebula 1 szt
serek mascarpone 150 g
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w mascarpone

Filet pokroiłam w słupki,wielkości frytki.Oprószyłam solą i pieprzem. Przełożyłam na patelnię,podlałam dwiema łyżkami oleju i obsmażyłam.Dodałam pokrojone pieczarki i cebulę.Przykryłam pokrywką i dusiłam aż cebula zmięknie.Na koniec połączyłam z serkiem i podgrzewałam aż wszystko ładnie się połączy i zgęstnieje.Doprawiłam do smaku solą i pierzem.Przed podaniem posypałam danie zieloną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 23.11.2011 23:57
Fajne :)
cukiereczek 29.03.2011 10:03
Wszystko wygląda wspaniale i smacznie.
Gosia40 13.03.2011 13:47
Ciekawa propozycja, która warto wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak