Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po wrocławsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 100 ml
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
jabłka 5 sztuk
cytrynka 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po wrocławsku

jabłka umyć obrać przebrać na pół usunąć gniazda nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach podsmażyć na maśle razem z koncentratem ciągle mieszając cytrynę umyć sparzyć obrać ze skórki pokroić w plastry i usuwając pestki połączyć z przygotowana masą wywarem i śmietaną chwile pogotować doprawić do smaku wymieszać z natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak