Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowa karkówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 2 kawałki
Musztarda francuska Prymat do smaku
Musztarda sarepska Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowa karkówka

Mięso z karkówki umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami i posmarować musztardą sarepską i francuską. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 210 C. Mięso ułożyć na kratce i piec,aż będzie przyrumienione (mi zajęło to około 50 minut). Podawać z ziemniakami.

Taką karkówkę można przyrządzić na grillu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 17.03.2011 16:57
super mięcho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak