Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno z malinami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier wanilinowy 2 op
cukier puder 1,5 szkl
śmietana kremówka 0,5 l
masło lub margaryna 1 kostka
galaretka truskawkowa 2 op
maliny świeże
Biszkopt
Żelatyna wieprzowa Prymat
ser biały 70 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno z malinami

upiec biszkopt,przeciąć zeby został cieńki spód, dla ułatwienia mozna wylozyc biszkopty,mi akurat zostal biszkopt z innego ciasta.
Ser zmielić.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach zimnej wody, pozostawić do napęcznienia.
Utrzeć ser z cukrem waniliowym. Dodać cukier puder.
Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i pozostawić do ostudzenia.
Żelatynę lekko podgrzać, tyle żeby się rozpuściła i dodać do sera. Zmiksować.
Ubić kremówkę, a następnie dodawać powoli do sera. Wymieszać.

Biszkopt nasączyc,wyłożyć masę serową. Ułożyć maliny na serze, zalać krzepnącą galaretką. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.04.2011 08:16
ładnie się prezentuje
Gosia40 13.03.2011 13:49
Pyszności:)
eli82 12.03.2011 21:03
wow !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak