Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka prowansalsko - węgierskie

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 sztuk
\"danie ze smakiem\" 1 opakowanie
przyprawa:kurczak po węgiersku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka prowansalsko - węgierskie

Udka umyłam, osuszyłam na ręcznikach papierowych. Posypać je z obu stron zawartością jednego opakowania \"danie ze smakiem - kurczak w sosie prowansalskim\" i 2-3-ma łyżeczkami przyprawy \"kurczak po węgiersku\". Odłożyć pod przykryciem na 2-3 godziny. Następnie ułożyć w brytfance posmarowanej niewielką ilością oleju i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piec 20-30 min. a kiedy skórka zacznie się rumienić zmniejszyć temp. do 180 st. C podlać 1/2 szkl. wody i piec ok. 1 godziny. W trakcie pieczenia co jakiś czas polać wytworzonym sosem.
Podałam z ziemniakami i mizerią.

Jeśli skórka na udkach będzie się za szybko spiekała to można brytfankę przykryć folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.05.2013 08:41
Uwielbiam mięska i różne marynaty do nich
smakowita 31.08.2012 21:45
kurczak palce lizać !
PaniMISIOWA 09.12.2011 07:53
smaczne
Misia90 07.09.2011 17:23
ekstra
Marysia 07.09.2011 17:16
ekstra
Karolina69 07.09.2011 17:07
fajne
novita26 17.03.2011 09:06
mniam
Agnieszka_B 14.03.2011 15:47
Znakomicie wyglądają... A smakują zapewne rewelacyjnie:)
iwa643 14.03.2011 07:24
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 13.03.2011 20:16
super
Misiek1 13.03.2011 16:22
Baaaaardzo apetycznie wygląda:)
Henryka2 12.03.2011 21:28
Piękne danko i na pewno super smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak