Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
cukier 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 1 łyżka
biały ser 250 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka w sosie serowym

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne. Obsypać środek każedgo jabłka 1 łyżeczką cukru. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180*. Piec 15 minut, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim jeczcze jabłko na 10 minut( po upieczeniu skórka powinna zejść z jabłka) W tym czasie robimy sos. Żóltka ucieramy w kąpieli wodnej z cukrem i cukrem waniliowym. Wyciągamy z kąpieli i dodajemy ser, mieszamy do powstania jednolitej masy. Wykładamy jabłka na talerzykach, wypełniamy środek sosem na wierzch kładzemy stosik wiórek kokosowych. Otaczamy jabłko sosem i posypujemy delikatnie wiórkami. SMACZNEGO :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 28.08.2011 20:00
Swojski,pyszny i zdrowy deser.Uwielbiam takie.
Ewa104 28.08.2011 20:00
Swojski,pyszny i zdrowy deser.Uwielbiam takie.
joanna77 18.03.2011 10:16
smakowicie wygląda
Dorota59 12.03.2011 20:52
pyszny taki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak