Befsztyk po angielsku

Befsztyk po angielsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • musztarda

    1 łyzka
  • keczup pikantny

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć. Dodać musztardę, keczup i doprawić do smaku. Mięso pokroić w poprzek włókien, rozbić, uformować krążki. Krążki mięsa posolić, popieprzyć, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron przez 3-4 minuty tak, aby mięso zrumieniło się z wierzchu, a wewnątrz pozostało różowe. Usmażone mięso ułożyć na półmisku , na każdy krążek nałożyć doprawioną cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

noculos

27.02.2011 21:36
pyszne

noculos

27.02.2011 21:36
pyszne

noculos

27.02.2011 21:36
pyszne

berys18

16.12.2010 10:29
ładne zdjęcie

ewelinapac

30.10.2010 21:56
extra

Smakosz6

08.10.2010 15:23
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat