Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk po angielsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
cebula 2 szt
musztarda 1 łyzka
keczup pikantny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk po angielsku

Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć. Dodać musztardę, keczup i doprawić do smaku. Mięso pokroić w poprzek włókien, rozbić, uformować krążki. Krążki mięsa posolić, popieprzyć, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron przez 3-4 minuty tak, aby mięso zrumieniło się z wierzchu, a wewnątrz pozostało różowe. Usmażone mięso ułożyć na półmisku , na każdy krążek nałożyć doprawioną cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 27.02.2011 21:36
pyszne
noculos 27.02.2011 21:36
pyszne
noculos 27.02.2011 21:36
pyszne
berys18 16.12.2010 10:29
ładne zdjęcie
ewelinapac 30.10.2010 21:56
extra
Smakosz6 08.10.2010 15:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak