Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK BEZOWY Z MASĄ SEROWĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

beza
białka z jaj 6 szt
cukru 30 dag
cukru pudru 2 łyżki
suszonych daktyli 8 szt
Krem:
sera mascarpone 250 G
śmietany kremówki 300 ml
cukru pudru 1 łyżka
masy krówki 200 g
całych orzechów włoskich 1/2 szkl
daktyle 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK BEZOWY Z MASĄ SEROWĄ

2 BLATY BEZOWE
WYKROIĆ 2 PAPIEROWE KÓŁKA 8 DAKTYLI KROIMY DROBNO
BIAŁKA UBIJAMY DODAJEMY CUKIER AŻ MASA BĘDZIE BŁYSZCZEĆ TO DODAĆ DAKTYLEI PODZIELIĆ NA 2 CZĘŚCI I PIEC 2 BLATY W NAGRZANYM PIEKARNIKU 180C 5 MINUT I ZMNIEJSZYĆ NA 140C I PIEC JESZCZE 90 MINI ZOSTAWIĆ DO WYSCHNIĘCIA NA CAŁĄ NOC
MASA
SER I MASE KRÓWKI WYMIESZAĆ RAZEM ŚMETANE UBIJAMY Z CUKREM I DODAJEMY DO SERA ORZECHY I DAKTYLE POSIEKAĆ I RAZEM WSZYSTKO WYMIESZAĆ I WYKŁADAMY NA JEDEN BLAT BEZOWY I PRZYKRYYWAMY DRUGIM I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I KAKAO WYMIESZANYM RAZEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 12.03.2011 19:27
Beza w małych ilosciach pycha- wiecej- można sie zasłodzic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak