Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe fale

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szkl.
jajko 4
mąka pszenna 1 szkl.
cukier 1 szkl.
olejek migdałowy do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
bakalie 1 op.
herbatniki 3 paczki
kakao 2 łyżki
krem do karpatki 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe fale

Żółtka doddzielić od białek. Białka ubić z cukrem , dodać żółtka, mąke z proszkiem olejek migdałowy i mak ,wymieszać.Piec ok 30 min. Przygotować krem. Dodać bakalie i kakao. Posmarować wystudzony biszkopt kremem , rozłożyć herbatniki . Polać polewą(utworzyć fale) i posypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 21.10.2012 22:29
świetne
Wiesława1 17.07.2012 16:18
super
jolaxa1 03.01.2012 20:57
pycha
jolaxa1 10.12.2011 18:16
super
teresa18 25.03.2011 20:22
ciasto z makiem super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak