Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki bananowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
maślanka 200 ml
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka
masło 2 łyżki
banan 2 szt.
miód 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bananowe

Mąkę zmieszać proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Masło roztopić i ostudzić. Wymieszać z jajkiem i z maślanką. Mieszać i stopniowo wlewać do mąki. Banany obrać i pokroić w plastry i dodać do ciasta. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuszki na złoty kolor. Po upieczeniu polać miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak