Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 700 g
cebulka
natka pietruszki
olej
keczup pikantny 100 g
sól
cukier
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po grecku

Z fasolki odcinamy końce , pokroić ukośnie na kawałki zalewamy wodą z dodatkiem cukru i gotujemy pół godzinki bez przykrycia odcedzamy i odstawiamy . Cebulkę dużą albo 2 małe kroimy w kosteczkę podsmażyć i dodać do fasolki , polewamy keczupem , dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawy , jeszcze chwilkę dusimy , mieszając i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 25.02.2013 09:17
pyszności;)
Joanna108
Joanna108 20.06.2011 09:30
a u mnie właśnie fasolki zaczęły kwitnąć, więc wkrótce przepis będę mogła wypróbować z własnej fasoli :)
ElizaT 14.03.2011 23:12
znam tylko kawałek kuchni greckiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak