Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczarek i kiełków fasoli mung

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 400 g
kiełki fasoli mung szklanka świeżych nie z zalewy
cebula 2 duże
masło 1 kostka
sól
pieprz
sos sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczarek i kiełków fasoli mung

pieczarki i cebulę i kiełki kroimy w drobną kosteczkę (pracochłonne ale warto :).
Na patelni podsmażyć na łyżce masła cebulkę, dodać ponownie łyżkę masła i dodać pieczarki, sos sojowy, przyprawić solą, pieprzem, smażyć aż woda wyparyje. Odstawić do wystudzenia.
Do rozdrabniacza albo blendera, wrzucić pozostałe masło i połąwę farszu pieczarkowego - zmiksować na gładką masę, natępnie doać pozostąły farsz + kiełki fasoli - dokładnie wymieszać - pasta gotowa!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.03.2012 19:45
wyśmienity
Agnik 02.05.2011 19:01
to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak