Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
ogórek zielony 0,5 sztuki
papryka czerwona 1/4 sztuki
olej 2 łyżki
sól
pieprz
sos sojowy 2 łyżki
woda 700 ml
grzyby 200 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki
makaron ryżowy 100 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z ogórkiem, papryką i makaronem ryżowym.

Na rozgrzany wrzucamy pokrojony w plastetki czosnek, i dymkę, smażymy pół minutki, dodajemy pokrojone w grubr plastry pieczarki, smażymy ok 4-5 minut.
POdmażone pieczarki zalewamy wodą, gotujemy 5 minut, dodajemy rozdrobniony makaron ryżowy, sos sojowy, sól, pieprz, gotujemy przez chwilkę.
Przed podaniem dodajemy pokrojony w półplasteki ogórek, pokrojoną w paski paprykę, dekorujemy zieleniną.

Smacznego!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.08.2012 16:13
bajecznie wygląda! Z chęcią bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak