Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 g
galaretki truskawkowe 2 szt
truskawki 250 g
cukier puder 1 łyżka
olejek śmietankowy 10 kropli
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z truskawkami

Formę do ciast na zimno wysmarować pędzelkiem. Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzącej wody, 1/4 wylać na spód formy, włożyć połówki truskawek, zostawić do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe truskawki pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 29.09.2011 23:13
to chyba jakaś okazja musiała być ??
bejciu24 13.03.2011 08:44
apetycznie wygląda
MAŁGORZATA108 12.03.2011 17:49
Lubię takie słodkości.
Jolanta_P-S 12.03.2011 16:49
miało być wysmarować formę olejem za pomocą pędzelka;)
agnieszka137 12.03.2011 16:45
świetny i z pewnością pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak