Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w migdałowych płatkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 4 łyżki
masło miękkie 2 łyżki
lody owocowe 4 kulki
listki ziół
banan 4 szt.
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: banany w migdałowych płatkach

na rozgrzanej patelni uprażyć płatki migdałowe na złoty kolor oczywiście bez dodatku tłuszczu,wysypać na talerzyk i wystudzić,banany umyć i wytrzeć do sucha nie obierać skórki przekroić je wzdłuż i ułożyć na kawałkach folii aluminiowej,masło utrzeć z miodem i posmarować banany od strony przecięcia na wierzchu obficie posypać u[rażonymi wcześniej płatkami migdałowymi i szczelnie zawinąć folię aluminiową,ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika na 180st.ok.7min.gotowe banany odwanąć z folii i wykładać na talerze,podawać z dodatkiem gałki lodów przybranej świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.10.2013 09:03
bardzo smaczne
Ada-Gaba 27.02.2013 14:42
ale pyszny deser
Betka 25.02.2013 09:18
mmm super;)
justynab1903 20.02.2012 00:16
uwielbiam banany w każdej postaci
Rogalik 05.08.2011 22:02
pycha
MAR3STA 04.04.2011 22:58
brzmi bajecznie;)
irenka 12.03.2011 22:14
na pewno smaczne,uwielbiam desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak