Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
wiórki kokosowe 1/2 paczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cynamon Prymat szczypta
sól szczypta
melisa lub mięta listki
dżem jagodowy 8 łyżeczek
białko 2 szt.
brzoskwinie w puszce 4 połówki
gruszki w zalewie 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie pod pierzynką

brzoskwinie i gruszki wyłożyć na sitko i dokładnie osączyć z zalewy,schłodzone białka wymieszać ze szczyptą soli i ubić mikserem na półsztywno po czym dosypywać małymi porcjami cukier i sok z cytryny i ubijać aż cukier się rozpuścigotową pianę ostrożnie wymieszać aby nie uszkodzić struktury z wiórkami kokosowymi,naczynie żaroodporne wysmarować masłem ułożyć w nim gruszki i brzoskwinie zagłębieniami do góry w zagłębienia włożyć dżem lub jagody mogą być mrożone i lekko oprószyć cynamonem,na wierzch za pomocą dwóch łyżek delikatnie nakładać porcje ubitej kokosowej piany i wstawić do piekarnika na 200st.ok.15min.aż beza będzie miała złoty kolor,gotowy deser wyłożyć na talerze i przybrać listkami mięty lub melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.02.2013 09:50
fajny przepis
Motorek 24.12.2012 14:37
fajne
caralajna 17.07.2012 09:19
pyszny deser
RenataZ-et 06.06.2012 18:18
kusisz już samą nazwą :)
Monika193
Monika193 01.10.2011 19:40
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak