Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie śmietanowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek 50 dag
kwaśnych jabłek 50 dag
mąki 1 łyżka
rodzynek 1 łyżka
śmietany 0,5 szklanki
sól - -
pieprz - -
majeranek - -
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie śmietanowym

Żeberka opłucz, podziel na porcje. Posyp solą, pieprzem i majerankiem. Oprósz mąką. Zrumień na mocno rozgrzanym oleju. Skrop gorącą wodą. Przykryj i duś na małym płomieniu do miękkości. Jabłka oczyść z pestek, potnij na cząstki. Żeberka wyjmij. Do powstałego sosu dodaj rodzynki, jabłka i smietanę. Przypraw. Gotuj 10 min. Włóż żeberka i podgrzej je w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.03.2011 21:08
świetny pomysł;)
Iwona51
Iwona51 12.03.2011 15:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak