Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka w sosie pomidorowo bazyliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 50 dag
oliwa 3 łyżki
bazylia 10 listków
parmezan starty 1\\2 szklanki
sól
pieprz
kopytka

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka w sosie pomidorowo bazyliowym

Pomidory sparzyć zdjąć skórkę i pokroić na kawałki wyjmujemy patelnię wlewamy oliwę i wkładamy te pomidory wraz z tym sosem , dusimy 15 minut .Do momentu aż zauważymy że sos nam zgęstniał , potem dodajemy posiekana bazylię . Kopytka możemy już wcześniej sobie zrobić . Te ugotowane kopytka przekładamy na patelnię i mieszamy z tym sosem , potem całość przekładamy na talerz i posypujemy parmezanem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 14.03.2011 23:11
nieźle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak