Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miodowo-sojowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
sos chili 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miodowo-sojowy

Sos sojowy mieszamy z chili. Dodajemy miód. Jeśli miód mamy scukrzony to miseczkę stawiamy na gorącą wodę. Pod wpływem ciepła miód stanie się płynny. Na koniec dodajemy jeszcze ocet balsamiczny. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę. Ja tego sosu używam głównie do krewetek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 15.05.2012 13:30
Idealny, prosty sosik. Z chęcią bym posmakowała.
Grażyna13 06.12.2011 13:32
Podoba mi sie :)
Norgiusz 29.11.2011 10:25
fajny
kasienka23 13.10.2011 22:16
muszę spróbować
anja3107 20.04.2011 22:46
super
Adamorek 20.04.2011 10:40
ciekawy smak
anna186 13.03.2011 11:55
pomyslowe :)
ben-ka 12.03.2011 18:41
Lubię połączenia sosu sojowego z miodem - często tak robię.
pacpaw 12.03.2011 18:17
sosu chili nie czuć może dlatego, że dawałem sos chili słodki. Jeśli bym miał zaznaczyć w kolejności smaki to pierwszy był ten od octu taki kwaskowaty, a potem sos sojowy oraz miód równoważne. Próbując sos sam był on słaby, natomiast w połączeniu z krewetkami uzupełniał się elegancko :o)
Jolanta_P-S 12.03.2011 16:43
połączenie 4 smaków, równoważą się? czy też, któryś ma przewagę?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak