Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z cukrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
cukier 6 łyżek
skórka z pomarańczy lub limonki 1
cynamon 1 łyżka
masło 30g

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z cukrem

Na początku,na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztopionym masłem i posypać cukrem. Cukier lekko do ciasta przycisnąć.
Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2- 2,5 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce paluszków przycisnąć do blaszki.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut, aż do zarumienienia się.Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 12.01.2013 18:29
przepyszne
Bernadeta1 18.12.2012 00:17
super przepis
Rybciia 26.06.2012 20:39
ja też :-)
Kuchareczka2 15.06.2012 15:33
chętnie spróbuję
Ela15 30.05.2012 21:17
ekstra
Ewelina38 30.05.2012 17:24
bardzo smaczne
olkaaa 10.05.2012 07:40
fajne
dianix 21.04.2012 10:28
tak nie probowaą jeszcze
anulka69 30.03.2012 09:49
pycha
anulka69 30.03.2012 09:49
pycha
Ewa111 25.03.2012 19:19
paluszki pierwsze skojarzenie to słone ,a tu proszę słodkie paluchy
Seba 25.03.2012 12:27
fajne
caralajna 27.02.2012 16:35
intrygujące
Andzia1977
Andzia1977 04.02.2012 18:17
muszę wypróbować, dobre mogą być
suzana 12.03.2011 08:38
uwielbiam
halinka1011 12.03.2011 08:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak