Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 400g
boczek 200g
parnezan 100g
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Na początku boczek drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Parmezan zetrzeć na tarce.
Na blacie położyć arkusz ciasta francuskiego, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem. Ser lekko przycisnąć do ciasta, by się przykleił. Przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Każdy pasek zwinąć tak, by powstała sprężynka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Końce przycisnąć do blaszki. Paluszki jeszcze raz delikatnie przesmarować jajkiem i posypać boczkiem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC, przez około 15 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 10.07.2012 19:08
świetne
m1monika 20.06.2012 23:25
pyszności
Ania67 24.05.2012 08:44
super
olkaaa 17.05.2012 07:31
chętnie spróbuję
Ewelina38 11.05.2012 20:23
świetny pomysł, koniecznie muszę takie zrobić
dianix 21.04.2012 10:26
robię cos podobnego, tylko inny kształt, a sa cudowne i idealne do piwa jak dla mnie
Marta1986 08.04.2012 16:54
mniam
ewaa 03.04.2012 21:54
fajne
caralajna 29.03.2012 20:10
świetne
Marzena34 07.03.2012 20:48
musze koniecznie wypróbować
Marzena34 07.03.2012 20:48
musze koniecznie wypróbować
Robert10 05.03.2012 14:24
fajne
[email protected] 14.02.2012 00:14
bardzo apetyczne
romanrafal
romanrafal 12.02.2012 09:09
smaczne
kasienka23 27.01.2012 16:08
?wietna przek?ska
fictor123 14.11.2011 07:52
smacznosci
ziutula
ziutula 05.11.2011 08:51
fajna przegryzka do piwka
Neetka90 12.09.2011 17:38
extra !
halinka1011 12.03.2011 08:07
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak