Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na każdą okazję

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona sałata 2 szt
kukurydza 1 puszka
pomidor 4 szt
karczek 80 dag
ogórek 1 szt
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na każdą okazję

Przygotować płytki talerz. Na każdy talerz nałożyć po 1/2 główki lekko rozdrobnionej sałaty, 1 pomidor podzielony na 6 cząstek, 1/4 pokrojonego w kostkę ogórka ze skórką. Posypać kukurydzą, przykryć cienkimi plasterkami cebuli, posolić, popieprzyć i skropić lekko oliwą. Mięso pokroić w cienkie plastry, posolić, popieprzyć i upiec na patelni(bez tłuszczu). Gorące mięso położyć na przygotowanych porcjach sałatki. Podawać najlepiej z chrupkim pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babuszka 23.06.2012 21:52
zdjęcie gazetowe
Babuszka 23.06.2012 21:52
zdjęcie gazetowe
Babuszka 23.06.2012 21:52
zdjęcie gazetowe
Babuszka 23.06.2012 21:52
zdjęcie gazetowe
berys18 23.11.2010 07:20
pięknie wygląda
buksiak12 06.09.2010 12:07
fajny przepis
buksiak12 06.09.2010 12:07
fajny przepis
Dorota71 06.09.2010 11:46
super
Dorota71 06.09.2010 11:46
super
Emilia22 06.09.2010 09:26
fajnie wygląda
Emilia22 06.09.2010 09:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak