Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych rydzów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1/2 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1/2 sztuka kawałek
seler 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych rydzów

Grzyby opłukać, pokroić. Włoszczyznę obrać, umyć i zalać wodą ( około 2 litry) i ugotować wywar. Gotować około 30 min. Wyjąć warzywa dodać 1 kostkę buliowną i włożyć rydze. Gotowac aż grzyby będą miekkie. Następnie zaprawić zupę zasmażka. ( 2 łyżki masła rostopić na patelni, dodac 2 łyżeczki mąki, cały czas mieszając. Gotować jeszcze około 10 min. Można podawać z łazankami. Smacznegooooo !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.02.2013 00:19
mniammm;]
wiertlo102
wiertlo102 21.12.2011 18:42
brzmi pysznie,spróbuje
edyta51 14.03.2011 10:07
nie jadłam jeszcze takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak