Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola szpinakowo-cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola dowolna ilość
szpinak 1/4 kg młodych liści, lub 1/2 paczki
cytryna 1 szt
masło do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola szpinakowo-cytrynowa

Solę umyć, osuszyć i opruszyć solą morską. Przygotwane filety umieścić w naczyniu żaroodpornym, wlać do niego wodę (odrobinę na dno), na wierzch dodać plasterki z połowy cytryny. Piec w 190 C około 25-30 minut. W międzyczasie szpinak umyć. Do garnka dodać masło i je rozpuścić. Dodać szpinak i dusić go, aż będzie miękki. Doprawić solą morską i papryką do smaku. A na samym końcu skropić sokiem z 1/2 cytryny. Podane danie najlepiej smakuje z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.02.2013 00:19
pychota;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak