Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree czosnkowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
śmietana około 200 ml
parmezan starty do smaku
sól, pieprz do smaku
woda 50 ml
ser biały 100 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Puree czosnkowo-serowe

Na samym początku ząbki czosnku obrać. Do rondelka wlać wodę, dodać ząbki czosnku i wlać do niego śmietanę. Doprawić solą i pieprzem do smaku, gotować około 20 minut na małym ogniu(najlepiej przykryć pokrywką). Gdy masa z rondelka będzie chłodna zmiksować ją za pomocą blendera. Dodać do niej biały ser. Przed podaniem doprawić do smaku i posypać startym parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak