Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z piersią kurczaka i pomarańczami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pomarańcza 2 szt
fasolka szparagowa do smaku
roszponka 1 opakowanie
sos
sok z cytryny
sól, pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżka
oliwa około 2 łyżki
mięta liście do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z piersią kurczaka i pomarańczami

Piersi kurczaka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem do smaku, pokroić na cienkie plasterki i przysmażyć na patelni, np. grillowej bez dodatku tłuszczu. W międzyczasie pomarańcze umyć, obrać i podzielić je na mniejsze kawałki. Fasolkę szparagową obrać i ugotować na miękko w osolonej wodzie. Do miski dodać umytą i osuszoną roszponkę, pokrojone pomarańcze, mięso z kurczaka. Na sam wierzch polać sosem, czyli sok z cytryny wymieszać z oliwą,octem i przyprawić solą,pieprzem. Przed podaniem wierzch sałatki można udekorować miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak