Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki nadziewane kremem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 70 dag
śmietana 1 szkl
żółtko jajek 3 szt
margaryna 1 kostka
mleko 1 szkl
cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 3 szt
masło ekstra 1 kostka
posypka cukrowa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki nadziewane kremem

Ciasto: z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto, wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski. Następnie paski ciasta nawijamy na wysmarowane tłuszczem foremki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180*c na złoty kolor.
Masa: jajka roztrzepujemy z mąką. Dodajemy mleko oraz cukier, doprowadzamy do wrzenia. Następnie masło ucieramy, dodajemy po łyżce przestudzonego kremu, dokładnie miksujemy. Tak przygotowanym kremem nadziewamy rurki. Wierzch rurek smarujemy odrobiną kremu, posypujemy posypką kolorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 16.11.2011 08:31
super
agnieszka137 12.03.2011 16:54
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak