Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron Orzo

    250 gram
  • szpinak świeży lub mrożony

  • ser feta

    150 gram
  • skórka z pomarańczy starta

  • ząbki czosnku

    2
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy al dente 5 minut. Odcedzamy. Płuczemy w zimnej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
- Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy makaron wcześniej ugotowany. Mieszamy delikatnie, w razie potrzeby dodajemy przyprawy. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, z pokruszoną fetą i startą skórką pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grażyna13

16.02.2011 17:28
Smakowicie wygląda !

anecia04

22.11.2010 20:22
smacznego

kasiurek

22.11.2010 15:53
zrobie dla przyjaciół;)

anecia04

22.11.2010 10:20
bardo smaczny makaron

Aleksandra45

22.11.2010 09:46
nigdy nie slyszalam o takim makaronie , musze sprobowac

anecia04

12.10.2010 14:07
Etko, spróbuj koniecznie, a bedziesz wracać do tego przepisu

etka

12.10.2010 11:14
mniami!!!

agnieszka189

30.09.2010 14:40
wszystko co uwielbiam razem! super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat