Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
groch 250 g
cebula 4 sztuk
oliwa 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa po bretońsku

groch opłukać zalać wywarem zagotować pozostawić na 2 godziny ugotować przetrzeć cebulę obrać pokroić drobno podsmażyć dodać koncentrat chwilę smażyć ciągle mieszając następnie wymieszać z zupą zagotować doprawić do smaku posypać posiekana natką i przyprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak