Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryzowe z szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przyprawa do potraw Kucharek
sos italia cztrey sery 1 szt.
śmietana 12% 50 ml.
ryż 20 dag
szpinak 20 dag
jaja 2 szt.
starty zolty ser 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 lyzki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryzowe z szpinakiem

Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.Ryz gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Szpinak blanszujemy i laczymy z ryzem.Dodajemy jajka, ser,i bulke tarta.doprawiamy przyprawa i pieprzem.Formujemy owalne kotleciki obtaczamy w bulce tartej i smazymy na oleju.Polewamy sosem i podajemy z sorowka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 20.05.2012 19:47
bardzo fajny pomysł :)
MAŁY 17.07.2011 18:02
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak