Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grochowa po ułańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
wieprzowina 200 g
groch 200 g
cebula 1 sztuki
boczek wędzony 100 g
makaron łazanki 1 opakowaie
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grochowa po ułańsku

groch przebrać opłukać zalać wywarem zagotować pozostawić na 2 godziny ugotować cebulę opłukać pokroić w kostkę razem z mięsem i boczkiem boczek częściowo stopić dodać mięso podsmażyć dodać cebulę lekko zrumienić skropić wodą i dusić do miękkości następnie dodać do grochu z przyprawami i łazankami ugotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak