Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grilla w pikantnym sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 4 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
szparagi 1 kg
masło 1 łyżka
ząbek czosnku 3 sztuki
cukier do smaku
papryczka chili 1 sztuka
olej 3 łyżeczki
śmietana 30% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grilla w pikantnym sosie

Paprykę zapiekać na ruszcie około 20 minut,aż powstaną pęcherze.Filety ułożyć na talerzu ,skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem.Przykryć i wstawić do lodówki.Dolne części szparagów,obciąć końce..zagotować osoloną wodę,dodać cukier i masło,dodać szparagi i gotować 15 min,po czym osączyć.Paprykę wyjąc z piekarnika,wystudzić i obrać ze skórki.Usunąć gniazda nasienne i pokroić w pasma.Obrać czosnek a chili przeciąć i drobno posiekać.W rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju,włożyć wyciśnięty czosnek i dusić kilka chwil,po czym dodać chili i paprykę i dusić 5 minut.Rozdrobnić wszystko na gładką masę,przyprawić solą i resztą soku z cytryny,wmieszać ser.Trzymać na małym ogniu. Na ruszcie ułożyć filety i grillować ok. 6 min,obracając raz na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 28.05.2012 21:44
bardzo fajne,lubię łososia:)
Papryczka 05.05.2012 20:32
super
kuklik 01.05.2012 17:23
wspaniałe
Batonik-XXL 30.04.2012 10:10
wysmienite
Seba 23.03.2012 11:31
smaczny
aacaac 13.03.2012 11:25
lubię
Justyna Jussstiii 14.07.2011 08:56
smaczny pomysł
rosik93 08.07.2011 11:38
pycha
ewelina/bunia 03.04.2011 09:58
super
Kuchareczekjeden 31.03.2011 13:29
i ja przyjadę:)
Robert10 12.03.2011 13:36
no to ja się wpraszam na tego grila
joanna77 11.03.2011 18:29
polecam,pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak