Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z grilowanymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe papryki (czerwona, zielone, żółta) 1 sztuka
cukinia
bakłażan
opakowanie makaronu penne 400 gram
ząbki czosnku 3 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z grilowanymi warzywami

- Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposob pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grilujemy na patelni ( polecam jak najbardziej w okresie zimowym dostępne patelnie grilowe ) z odrobiną oliwy z oliwek, aż uzyskają charakterytyczne dla grilowania paski.
- Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergine i szczypta soli. Odcedzamy
- Grilowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą. Bon appetito!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dotamisio 18.02.2019 23:43
Bardzo apetycznie wygląda to danie;)
wiktor188 21.01.2012 13:36
super wygląda
PaniMISIOWA 24.05.2011 17:17
super
Jolanta40 15.02.2011 09:13
mniam
agnieszka189 10.01.2011 16:05
smakowite
stokrotka 21.12.2010 22:52
mniam, lubię makaron
etka 26.10.2010 10:46
wygląda na pyszne danie :)
etka 08.10.2010 15:05
ładne i kolorowe
Ewa104 16.09.2010 10:35
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak