Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mak suchy 1 szkl
mąka krupczatka 2 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
margaryna stopiona 250 gram
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Jajka ubić z cukrem na pulchną masę,dodać mak(można go zmielić w młynku na sucho lub dać cały),aromat i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Następnie dokładnie i szybko wymieszać ze stopioną,letnią margaryną.Przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy babkowej.Piec koło 40-50 minut w 170-180 stopni c.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.01.2014 20:20
smaczne ciasto
Łukasz15 30.12.2013 10:41
Bardzo lubię
Aneta41 12.01.2013 21:27
Bardzo lubię ciasta z makiem
misia53 12.01.2013 00:16
makowego nie odmawiam
Krystyna32 15.09.2012 09:54
super
kanu83 29.07.2012 20:33
jest świetne
sunnymood 29.04.2012 14:24
mniam
smakoszek 30.10.2011 17:31
pyszna
jolaxa 16.07.2011 18:35
pycha
IZABELA29 07.05.2011 20:57
tak lubię
ben-ka 13.03.2011 21:55
Babki makowej nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak